Vilken bra dag!

Elvira och Åskan tog sin första rosett på en Clear Round! Äntligen, efter alla vägringar. Det trodde vi inte i förrgår när hon trillade av hästen. 

image19

Efter hoppningen bar det i väg till skolan där Albins klass spelade upp pjäsen Piraterna på Guldön. Albin spelade kannibal! Han, och de andra, var jätteduktiga.

I dag har vi också fått veta vilka som blir Albins klasskompisar i 7:an. Albin är jättenöjd, och vi också, framförallt för att Anton hamnar i samma klass.

/Malin 

Nu känns det bättre

Googlade lite på hjärnskakning i går kväll efter att Elvira sagt att hon var yr, såg dubbelt och "hörde konstigt i öronen". Kom fram till att jag nog borde väcka henne med jämna mellanrum i natt för att kolla att hon inte var medvetslös. Jag har alltså inte sovit så bra i natt, men hon mår betydligt bättre. En halvtimme efter att jag ringt hennes fröken och sagt att hon måste vara hemma i dag så vaknade hon och kom ner för trappan på egna ben :-) Efter frukosten ville hon följa med till stallet och ta ut Åskan och hon anser absolut att hon kan vara med på hopptävlingen vi tänkte åka på i morgon kväll! Hmm, vi får väl se....

/Malin


Aj, aj, aj!

Idag var jag ute på min numera regelmässiga milrunda. Försöker ta en sådan varje söndag. När jag nästan är hemma får jag plötsligt syn på ett par hästar + ett antal personer en bit ut på ett gärde (som håller på att bebyggas). Ser att det bl.a. är Malin och hon står och vinkar och visslar mot mig. Springer dit och ser att det ligger en person på marken. När jag kommer närmare förstår jag att det är Elvira som ramlat av hästen. Hon har väldigt ont i rumpan och svanskotan. Saken är dessutom den att Elvira inte är den som skulle "oja sig" i onödan - säger hon att hon har ont så har hon verkligen ont.

Ett antal personer som skyndat dit. Någon säger att vi borde ringa ambulans(!). Någon nämner något om "känsel i benen" vilket får Elvira orolig. Men hon har verkligen känsel överallt, särskilt i svanskotan! Jag hämtar vår bil och tillsammans med granne Mia får vi in den lilla ryttarinnan i bakluckan (ja, vi har ju en kombi). Väl hemma går det ganska bra att baxa in henne till soffan där hon en halvtimme senare serveras pizza och så sakteliga repar sig. Efter konsultation av "jourhavande läkare på telefon" i form av vännen Pawel bestämmer vi oss för att inget besök behövs på någon vårdcentral.

Det kommer säker att göra ont några dagar och det är också en påminnelse om att det faktiskt inte är en helt ofarlig sport Elvira håller på med.

/jesper

Projekt Ladan forts.

I helgen hade vi halva Albins fotbollslag här för att måla om ladan. De behöver pengar till lagkassan och vi behövde måla om! På fredagen var nio killar här och borstade och målade. De tramsade lite och hann väl inte riktigt så mycket som vi hoppats, men nu är vi på god väg i alla fall. Resten av grabbarna skulle komma på lördagen, men då hade vi inte vädergudarna med oss så vi fick ställa in. Tråkigt, men vi får försöka en annan helg.

Lördagens regn innebar i alla fall att jag och Jesper fick några extra timmar med golvläggning. Det var ju välbehövligt, det har gått lite trögt ett tag. Men jag fick praktisera ordentligt, så nu vet jag hur man gör! Jag är inte särskilt bra på att såga rakt, men för övrigt går det bra. Läggrutinerna sitter ordentligt. I går höll jag på i sju timmar, och i dag har jag lagt slut på bräderna fast det var meningen att de skulle räcka. Men om jag åker och köper ett paket till nu så kanske jag blir klar i dag! Oj vad förvånad Jesper skulle bli, han vet inte att jag gjorde nåt i går, och tror säkert inte att jag gjort nån nytta i dag heller!

/Malin

Projekt ladan

Nu har vi verkligen slöat till i bloggandet! Men vi har snickrat desto mer! Vi, eller mest Jesper i ärlighetens namn, har lagt golv på övervåningen i ladan. Det blir jättefint, i alla fall för att vara i en lada :-) Nu har jag roat mig i ett par dar med att städa. Det är fruktansvärt äckligt med spindelväv och damm som lagrats i decennier! Och när man står där och sopar taket så får man ju det mesta över sig. Blä!

Jag som inredningintresserad kvinna tänker oavbrutet ,när jag jobbar där ute, på hur vi ska måla och möblera. Jesper däremot kan inte fundera på sånt innan allt är färdigsnickrat. Ja, ja, bara jag får fundera i lugn och ro så...

I morgon är det meningen att vi ska sätta igång med golvet nere. Det är betydligt mer jobb eftersom det inte finns nånting där förutom sten, jord och en hel del skräp. Det måste till plintar, bärlinor och bjälklag innan vi får nöjet att börja spika golvbrädor. Men det ska bli kul!

/Malin