Nysnaggad kuse

Elvira stod i stallet när jag kom hem och väntade på att vi skulle klippa Icka. Det har hon tjatat om i ett par månader nu, men jag har förhalat det... Kändes som en läbbig utmaning som jag inte var säskilt sugen på. Men med tanke på hur blöt av svett den stackars hästen är efter varje träning så måste jag ju inse att det behövdes, så i dag hade jag i alla fall varit och hyrt en klippmaskin och köpt skär till den (det måste man ha egna). Hade hela dagen försökt få tag på ortens hästklipparguru för att få lite tips om hur man gör, men inte lyckats komma i kontakt med henne. Nåväl, det var väl bara att bita ihop och hoppas att det skulle gå vägen. Googlade lite för att hitta några instruktioner och lyckades även montera skären! Till ett öronbedövande oväsen klippte jag sen hela den gudomligt snälla hästen!! Inte kvalade jag väl in till frisör-SM direkt, men jag skulle nog påstå att det var helt godkänt för att vara första försöket :-) Känner mig faktiskt riktigt stolt!


/Malin


Gott nytt år!

Nu har vi firat nyår med några goda vänner. God mat, vin och sällskapsspel. Desserten blev jag extra nöjd med, marängskål med lemon curd, grädde och exotiska frukter. Receptet hittade jag i en tidning på jobbet.

                              

I går var jag och Albin ute och övningskörde för första gången! Det var spännande och gick jättebra, men vi höll oss nere på gården och krypkörde runt potatislagret, förbi hästhagarna och mellan traktorgaragen. Vi väntar nog lite med att ge oss ut i trafiken i alla fall.

Jesper lyckades också locka med mig på en sväng i skidspåret. Vi höll oss på golfbanan, nära och bra. Vädret var perfekt och spåren fina, men varje gång man trodde att man var färdig och det såg ut som om spåren gick tillbaka till klubbhuset så vek de av åt nåt annat håll! Lite frustrerande för mig som inte är nån skidfantast, men jag åkte väl en halvmil i alla fall.

Sen blev det en tur till ridhuset med Elvira och Icka. Där gick det också bra och Elvira har planerat hela tävlingsåret redan... 


/Malin