Betala aldrig för mycket till Telia!

Ibland missar man att betala en räkning och får en påminnelse eller kanske ett kravbrev. Inte bra. Men jag har lyckats betala en räkning från Telia Sonera två gånger. Verkligen inte bra! I stället för att betala tillbaka pengarna till mitt konto eller dra det från nästa faktura, så skickar de en utbetalningsavi på de 150:- jag betalat för mycket. Den kan lösas in i butik mot en avgift på 25:-! Eller på ett Nordea-kontor, mot en avgift på 50:-. Sjukt hög avgift tycker jag! Man kan också skicka in den tillsammans med en räkning så drar de av den från det beloppet och skickar en ny räkning. Hyfsat krånglig administration... Jag har inte fått nån räkning från dem sen jag fick avin, och nu har den förfallit. Det var ju ett smart sätt att tjäna pengar Telia!


/Malin

Vägvett

I dag fick jag punka på väg till jobbet. Det är inte särskilt kul att byta vänsterhjul när man står på E20 i morgontrafiken. Tack och lov så var det två filer där, men tror ni folk håller ut?! De flesta, javisst, men en del kommer i full fart, har tomt i ytterfilen men orkar inte byta. Eller? Ändå hade jag satt ut varningstriangeln och dragit på mig en reflexväst så jag verkligen skulle synas. Ja, ja, jag överlevde i alla fall.


/Malin

Häststatusrapport

Nu har vi haft Veronika här en dryg vecka. Men nån sadel har vi inte ännu, så Elvira har mest ridit barbacka i skogen, och det har gått bra. Hon är verkligen jättesnäll att rida ut på, inga som helst problem att dra iväg från de andra hästarna och traska ut i skogen "ensam". Vi har ju lånat hem några sadlar för att prova, men inte hittat rätt än. Men Elvira har ju i alla fall kunnat rida lite "på riktigt". Så fort vi hittar en sadel så blir det mer allvar!

Icka går tillsammans med Gizze och stackars Shakira får vara ensam i en hage. Elvira och hon har i alla fall kul fortfarande med härliga barbackaturer i skogen. Vi letar nu efter ett nytt hem till henne där hon får nya häst- och människokompisar och bara vara lite "skogsmulle".


/Malin

      

Äntligen Icka!

I går åkte jag, Jesper och Elvira till Tanumshede för att förhoppningsvis köpa Veronica. Frågan var ju bara om hon skulle klara besiktningen... Och det gjorde hon! :-) Alltså fick hon kliva in i transporten och åka i fyra och en halv timme för att till slut hamna i Lanna. Det stackars lilla stoet, som bara bott på ett ställe hela sitt femåriga liv, var väl lite fundersam på var hon hade hamnat. I dag har hon mest bekantat sig med omgivningarna, och vi ska fortsätta att i lugn takt få henne att känna sig hemma.


/Malin 

Dum i huvet?

Pojke i sjuan stolt inför klassen "Jag är rasist!" Flicka i klassen svarar "Är du dum i huvet?!" Pojken svarar " Ja, mer dum än du i alla fall, för du är ju inte rasist."


/Malin