Fyra rockiga musketörer
I lördags såg vi "De tre musketörerna" på Stocholms Stadsteater. Helt otroligt häftig! Genomgående rocktema och en fantastisk blandning av olika tidsåldrar, från början av 1600-talet, då historien i original utspelar sig, till nutid med Caroline Bonacieux's 80-talsstuk och all härlig hårdrock med de allra coolaste elgitarrerna. Kostymteamet måste haft riktigt kul när de tillåtits frossa i olika färger och stilar. En av mina favoriter på scenen var (förutom Fares Fares förstås) Kung Ludvig XIII, en helt osannolik figur i rosa outfit som glatt tafsade på alla de tjusiga pojkarna! Lite snusk fick vi allt tåla under föreställningen, men Elvira tyckte nog att det var lite för mycket med musketörernas "rumpchock", men vi andra jublade!

http://www.stadsteatern.stockholm.se/index.asp?pjaser/musketorerna.asp&main

Rekommenderas varmt! Tack Katti för julklappen!


/Malin
 

Hela familjen i sadeln

I dag levererades en av Jespers födelsedagspresenter. Hela familjen åkte iväg till Berga-Tuna utanför Nyköping för att rida på basjkirhästar! Denna ras räknas som allergivänlig och vi har träffat såna förut utan problem. Tyvärr blev Albin allergisk redan i bilen på väg dit, antingen för att det fanns hår från Shakira i bilen eller på grund av nåt pollen. Vi stannade dock i Katrineholm och fyllde på lagret med allergimediciner, sen lugnade det ner sig något.

Väl framme fick vi med Matildas hjälp välja oss varsin häst i hagen. Jesper fick en av de större som var korsning mellan basjkir och american curly, den var grå och hade lockig päls! Borka hette han. Albin fick den söta lilla Bliss, Elvira en stackare som blivit sparkad i ansiktet och hade salva på halva nosryggen, dett var Alojska. Jag fick Anja, snäll och pigg. När vi gjorde i ordning dem kände sig Jesper lite allergisk, men det kan ju ha berott på att de brukar ha andra hästar i stallet också. Albin blev i alla fall inte sämre än innan.

Sen bar det iväg ut i naturen. Vi red på små skogsvägar, branta och steniga stigar och genom riktiga lerhål. Solen strålade, det fanns inte ett moln på himlen, hästarna var snälla och helt klart terränggående och vi njöt verkligen av vår en och en halv timme långa ridtur. Vi travade lite, Albin ganska mycket eftersom hans häst halkade efter hela tiden och ville komma i kapp, och Jesper fick faktiskt galoppera några språng också.

Vi kom alla välbehållna tillbaka, och Albin tyckte att vi ridit alldeles för lite. Han ville nog gärna ta med sig Bliss hem! Sedan hjälpte vi Matilda att bära ut utemöblerna och sen bjöd hon på kaffe och kladdkaka!

Jesper hade önskat sig en upplevelse i födelsedagspresent, och det fick han! Vi har verkligen haft en jättehärlig dag!


/Malin


Nu är det vår på riktigt!

Nu har jag massor av bevis på att våren är här:

Sol hela dagen och flera plusgrader.
Jag har rensat bort bruna torra saker ur rabatterna.
Jag drack eftermiddagskaffet i trädgården.
Två krokusar och massor av snödroppar blommar i gräsmattan.
Vinterjackan har åkt i tvätten och vårjackan kommit fram, och där hittade jag 163:- i innerfickan :-)
Elvira gick barfota hem från skolan!!
Elvira har fått en fästing!


/Malin