Sorgligt avsked

"Vad konstigt egentligen att man gråter så mycket när man vet att han kommer att få det jättebra" sa Elvira när vi åkte hem från Jultorp efter att ha lämnat Åskan. Men man är väl lite egoistisk och tänker mer på hur tråkigt det blir för oss än hur bra han kommer att få det.

Det känns i alla fall bra att vi körde ner honom och fick se var han skulle bo och fick träffa lilla Julia. Hon är en tuff och gullig tjej som säkert kommer att passa jättebra ihop med Åskan. Vi fick också vara med när Åskan träffade Händel som han kommer att gå ihop med. De verkade bli kompisar direkt! Dessutom får vi ju komma och hälsa på när vi vill, och det kommer vi att göra!

/Malin


Elvira är gipsad...från topp till tå! Nä, inte riktigt, men från lår till tå!

Hon och Sarah hade ridit och var på väg tillbaka till stallet. De hade bytt hästar så Elvira red på Åskan. Plötsligt blev Åskan skrämd och rusade rätt in i stallet, där gick han omkull och Elvira ramlade av. Enligt dem som såg det så ramlade hon med huvudet först och sen fastnade ena foten i stigbygeln. Jag och Jesper hade precis kommit hem från jobbet när vi fick ett samtal från Mia, "Er dotter har ramlat av hästen och har väldigt ont i ett ben". Och det stämde ju! Det var bara att lägga henne på ett hästtäcke, försiktigt lasta in henne i skuffen på bilen (ja, vi har en kombi) och åka till akuten. Efter snabbt och bra bemötande av personalen på USÖ konstaterades att det tjockare benet i vänster underben (skenbenet) var brutet.  Nåväl, dagen efter gipsades hela vänsterbenet i alla fall och sen blev hon liggande på sjukhuset i fem dagar.

Nu är hon hemma igen. Hon har legat på soffan uppe några dagar och ätit godis och fått smärtstillande, men nu är det full fart! Hon hoppar omkring på kryckorna och hennes kompisar turas om att ta med henne ut i rullstolen så att hon får titta till hästarna. Åskan klarade sig som tur var med ett skrubbsår och några blåmärken. Tyvärr blev det sista ridturen på Åskan innan han flyttar på lördag, och det var ju sorgligt att det skulle sluta så. Men vi kommer ju att hälsa på honom, så vi får väl hoppas på nån mer liten ridtur i vår.

Visst har hon ont ibland, men jag är glad att det inte blev värre med tanke på att hon landade med huvudet först i betonggolvet. Och nån avancerad ridning blir det väl knappast mer i år, men förhoppningsvis blir hon av med gipset innan jul.

/Malin

Åskan ska flytta till en ranch!

Lilla Åskan ska flytta till en ranch som heter Jultorp. Det är ett stort ställe dit man kan åka på konferens och prova på westernridning, eller gå mer avancerade kurser. Fast Åskan blir privathäst och ska få fortsätta att hoppa också! 

Ett tag trodde jag att Gunilla som ska köpa honom verkligen tänkte köpa honom osedd, men i går var hon här för att vi alla skulle få träffas. Hon känner Stefan som vi köpte honom av, och det var han som tipsade henne när hon skulle köpa ny ponny till sitt barnbarn. Hon litade fullständigt på vad han berättade och vad vi skrivit i annonsen, och betalade handpenning direkt! Det blev också kärlek vid första ögonkastet och jag är övertygad om att Åskan kommer att få det jättebra där. Jag frågade när de tänkte hämta honom, och då undrade Gunilla om han kunde få stanna tre-fyra veckor. Gissa? Självklart! Gladast blev nog Sarah, hon var orolig att de skulle ta med honom direkt!

/Malin