Forts. på Skafferiprojektet

...och vardagsrumsprojektet för den delen. Det var det vi fick på köpet eftersom det liksom hänger i hop...

Under (eller snarare ovanför) de fula takskivorna, lite bräder och ett pappspänt tak, hittade vi gamla gedigna gråmålade plankor. Vissa av dem är nästan 30 cm breda! De vill vi förstås ha synliga, och vi får högre i tak också. I ena hörnet av rummet skiljer det nästan 15 cm mot det gamla taket. Häftigt! Och att det lutar gör inget. Resten av huset är ju också helt snett och vint!

/Malin

image49

Nytt skafferi

Överst på min önskelista före jul stod ett nytt skafferi. Jag ville ha ett rejält skafferi med hyllor runt hela väggarna. Ingång från köket förstås, och isolerat skulle det vara och med en friskluftsventil så det blir svalt och bra.

Mycket riktigt fick jag av min snälle make ett presentkort på ett skafferi! Han hade bokat en snickare som skulle dyka upp ungefär samtidigt som vi kom hem från julfirandet i Stockholm. Naturligtvis var det en hel del som måste förberedas innan snickaren dök upp, så han blev tvungen att avslöja julklappen i förväg. Själv låg Jesper sjuk dagarna före jul och jag jobbar i blomsteraffär och hade fullt upp på jobbet. Men vi lyckades röja det mesta och snickarn kom....

Nu var det ju så att det var inte bara skafferiet som skulle byggas. Naturligtvis måste man passa på att göra en del annat som liksom hänger ihop med det aktuella byggprojektet.  
                                                                                   
image48

Snickarn var här en dag och rev en vägg som "absolut inte var bärande". Sen var några andra snickare här och satte upp en balk så inte Albins rum skulle rasa ner en våning.

Nu är halva nedervåningen en byggarbetsplats. Vi sover i vardagsrummet och har en stor del av våra kläder nerpackade i kartonger. Men det ska bli kul när mitt nya skafferi är klart :-)

/Malin