Släktforskning

I dag när jag var ute och surfade så kollade jag lite på Enars hemsida. Då upptäckte jag att Margot Wallström och P O Enqvist finns med i Enars släktträd! Sara Lidman och Torgny Lindgren visste jag ju redan om. http://helgo.net/e/och/tjocka/slakten/fetZak.gif  Och är det så att Enar är släkt med dem så måste ju jag också vara det. Det är praktiskt med en dubbelsläkting som är intesserad av släktforskning, för då slipper man ju leta själv :-)

/Malin

Trondheim

Måste testa om det går att blogga från Trondheim också. Och det verkar det ju gøra. Nu ska vi ut och besøka St Olavs Hospital. Sedan blir det væl en vinlig flygning hem igen, via Køpenhamn, dær det tydligen precis som igår ær snøstorm.

/jesper

Nu börjar det lukta!

Det här är en av de saker jag tänkte att man borde blogga om...när det startade.

Det började så här: 

I början på december så hörde vi ibland konstiga ljud under köksgolvet och bakom diskbänksskåpet. Hmm, möss kanske. Det knaprade ju liksom, och ibland hörde man att nån sprang där. Men det lät väldigt högt, det måste vara en råtta, eller snarare en BÄVER! Det hördes oftare och vi började tycka att det var smått obehagligt. Så småningom hördes det också ett rasslande och prasslande i badrumsväggen, kanske i skorstenen?! Kan bävrar klättra i skorstenar?

Lagom till julbaket köpte vi en ny spis, annars hade det inte blivit något julbak. Efter tre dagar upptäckte jag, när jag drog ut lådan med plåtarna, att isoleringen som ska sitta i spisväggarna inte längre satt där, den låg PÅ plåtarna! Bävern hade tydligen tänkt bygga bo där! Det fortsatte att knapra och springa och prassla. Den drog fram isolering ur köksväggen och åt på vårt hus underifrån. Det här var inte så roligt.

Efter att vi försökt med allehanda fällor i större och större storlekar insåg vi att det här lyckas vi inte med själva. Jag ringde Anticimex. De skickade genast en man, Lars, som tittade bakom köksskåpet och sa "Råttor!". Ingen tvekan tydligen. Några hundra meter från oss i Lanna bor dessutom en man som haft stora råttproblem, och där hade det just inletts en stor saneringskampanj, klart de måste flytta! Men varför just till oss?! Lars kollade på vinden och i källaren och runt husgrunden och vi hittade flera fina råttingångar! De täpptes till och våra fällor kompletterades med en som var laddad med böcklingpastej. Men det hjälpte inte heller...

För ett par veckor sen var Lars här igen. Han konstaterade, föga förvånad, att det inte funkat. "Det enda som egentligen hjälper är gift" sa han. "Men tyvärr händer det ju att de dör nånstans i huset där man inte hittar dem, och ligger där och ruttnar. Det kan lukta helt för jävligt ett par månader!" Men hade vi nåt val? Han fick lägga ut giftet.

Nu börjar det lukta.....

/Malin

Min livsfilosofi

Min livsfilosofi kan väl vara lagom lättsamt att skriva om här. Egentligen är den väldigt personlig men eftersom det nog bara är Malin som läser så, ja, det är väl ok.

Jag har haft mitt tankesätt jämt. Syftet är att kunna se saker och ting positivt även om det känns mörkt. Så här går det till. Livet är indelat i ett antal viktiga områden. Dessa kan variera över tiden och är olika för olika personer. För min del skulle jag just nu kunna säga att områdena är t.ex. barnen, frun, hälsan, fysiken, vännerna, huset, fritiden, jobbet och ekonomin. Ett område kan poängsättas från 0 till 100. På 0 är man innan man blir till och när man är död och på 100 så kan det helt enkelt inte bli bättre. Jag har svårt att tro att det går att nå 100. 50 är rätt ok. När man sedan känner för det så tänker man igenom områdena och sätter poäng. Sedan jämför man med andra gånger man mätt. Förhoppningen är att man då ska kunna se att det faktiskt ser ganska så ljust ut, trots att man t.ex. kanske just fått stopp i avloppet.

Så här ser mina områden ut just nu:

Barnen: 85 (Elvira säger nästan varje dag att hon "älskar sitt liv". Även Albin har det mycket bra.)
Frun: 75 (Vi har det mycket bra. Fast vi har varit uppåt 90 och det vore väldigt kul att komma dit igen.)
Hälsan: 70 (Är lite förkyld, annars mycket bra.)
Fysiken: 60 (Träningen har varit jämn men låg under hösten. Ok men kan bli bättre.)
Vännerna: 65 (Bättre än på länge. Umgås mycket med folk vi gillar. Nya intressanta vänner också.)
Huset: 40 (Ja, visst är det ett bra hus. Men det är mycket att göra. Dessutom lite trassel med värmen.)
Fritiden: 30 (Nej, här är det lite för mycket som inte blir gjort. Måste bli bättre.)
Jobbet: 75 (Över förväntan på det nya jobbet. Väldigt bra men kommer nog att bli ännu bättre.)
Ekonomin: 40 (Det kostar att flytta och det kostar att få huset i ordning o.s.v.)

Summa: Väldigt bra faktiskt.

/jesper

Jag har fyllt år...

...nu igen!

Uppvaktning på sängen var det dock klent med. Jesper var borta på konferens, men ungarna sjöng åtminstone "Ja må hon leva" för mig när jag väckt dem. Efter middagen kommenderades jag i alla fall i säng och sen kom de med presenter och sjöng så fint.

/Malin 

                                                                                                                                                                             

Vi vill också blogga!

Vi vill också börja blogga nu. För vi har så himla mycket intressant att berätta om. Ibland...

Som just idag t.ex. när vi har tävlat om vem av oss som är mest slemmig i halsen. :-)