Lättlastat

Förra helgen var Veronicas förra ägare här. De hade lovat att komma hit och ge Elvira en ridlektion, men de fick börja med en lastlektion. Vi har ju haft stora problem med lastningen, som värst höll vi på i tre timmar en kall kväll! Jag var inte hemma när de var här, efter att ha jobbat lördag så skulle vi i väg på firmafest med övernattning. På vägen dit ringde Jesper till mig och sa att "vi kommer aldrig mer ha problem med lastningen". Det var knappt jag trodde honom, men det verkar stämma! Nu har vi varit iväg till ridhuset tre gånger sen dess och Elvira lastar hur lätt som helst, och i går gick Icka in i transporten helt själv! Fantastiskt! Så nu kan vi boka ridlektioner och vara säkra på att komma dit i tid :-)


/Malin

Snöstorm

Såna här dagar känns det riktigt nice att köra Subaru, med dubbdäck dessutom :-)


/Malin

Hemfärd med rosett och godishink för "Dracula"

Äntligen kom vi iväg på första riktiga tävlingen med Icka. Lastningen är fortfarande inte kul. Men nu tar det åtminstone bara ca 20 minuter innan damen behagar kliva på! Rädd är hon inte, men envis som synden. I dag sparkade hon också för första gången, så nu är mitt högra ben tjockare än vanligt!

Nåväl, vi kom ändå till Laxå i god tid för första klassen som var en Lätt D, maskeradhoppning. Elvira satte på sig samma utstyrsel som hon hade på Pay and Jump-en förra helgen, minus sminkningen. Linn var också där med Gizmo och de skulle hoppa samma klass. Strax innan Elvira skulle in kom Linns pappa och sa att "ingen har klarat tredje hindret på första försöket", men det skulle vi inte tala om för tjejerna. Men båda två klarade det galant och fick varsin rosett! Sen ropade de ut att alla som varit utklädda skulle komma in i ridhuset igen och så talade de om vem som vunnit pris för bästa utklädning; Elvira "Dracula" Bjarvall! Coolt och verkligen oväntat, så Elvira fick med sig en hink med godis också :-)

Efter lång väntan var det dags för en Lätt C också, och eftersom Veronica bara är 5 år så är det unghästklass som gäller, alltså ingen omhoppning men dock 90 cm högt som för de andra. Fast på framhoppningen var det nån som höjde ett hinder precis innan Elvira skulle hoppa, de flög över, men sen visade det sig att bommen låg på 110 cm! Rundan gick i alla fall jättebra, men Elvira slarvade lite och Icka petade ner en bom. Vi var i alla fall jättenöjda med dagen och kan glatt rapportera resultatet till fans och sponsorer :-)

Sen vill jag bara meddela att Elviras mobil blivit snodd av en äcklig typ som skickat snuskiga SMS till en del av hennes kontakter. Har ni fått något så är det alltså inte hon som flippat ur! Men ni får i så fall gärna vidarebefodra dem till mig så lägger vi till dem i polisanmälan.


/Malin