Hästcirkus

Nu är vi mitt uppe i hästcirkusen igen. Shakira, som var försiktigt igångsatt efter sin långvariga hälta, visade sig vara halt igen när det var dags att börja hoppa. Nu har inte Elvira fått rida på fem veckor och börjar vara rejält deprimerad. Vi har i princip gett upp hoppet om att Shakira ska kunna hoppa igen, och letar febrilt efter en ny häst. Frågan är ju om man ska ha en på foder och hoppas att Shakira repar sig nån gång, eller om man ska T-märka henne och få ut lite försäkringspengar så att man kan köpa en ny häst. Det är dock inte så lätt att hitta en att ha på foder, och det är inte heller så lätt att bestämma att Shakira aldrig ska få tävla mer. Suck!

Vi har varit och tittat på några hästar, och faktiskt hittat en som vi verkligen gillade. Vi hade gjort upp om att ha henne på prov och åkte dit för att vara med på veterinärbesiktningen, och så gick hon inte igenom!! Visade hälta på båda fram! Vad är det för förbannelse som vilar över oss?! Det här tar på krafterna för hela familjen. Det enda jag och Elvira har i huvudet just nu är hästar. Hästannonser, provridningar, hur långt kan man åka för att titta på en häst och framför allt; hur kan vi göra det så bra som möjligt för Shakira. Jag tror i och för sig inte att hon skulle lida av att bli en "skogsmulle", det skulle nog passa henne rätt så bra. Fast det känns ju himla sorgligt när man tittar på tävlingsbilderna från förra året.

Ja, ja, man behöver ju knappast offra sina lediga mornar i sommar på att åka iväg på tävlingar...om man nu ska se nåt positivt med det här.


/Malin

Äntligen sommarlov!

I går slutade Elvira 6:an och Albin gick ut 9:an!! Nu är det ny skola för båda till hösten, men först sommarlov. Elviras klass firade avslutningen med tältning vid Lillsjön. Regn och ruskväder hela natten, det hade tydligen varit ganska blött i deras tält. Från Albins skola var det en busslast elever som åkte till Skara Sommarland och var med på "Sista natten med gänget". Inget vidare väder där heller, men de verkar ha haft kul i alla fall.


/Malin


Elvira och Elton sjunger ett medley på skolavslutningen.


Elvira, Albin och Anton utanför Lekebergsskolan där Albin och Anton
 nu slutar och Elvira börjar i höst.


Albin med bra betyg och blomster!


Glada grabbar som äntligen gått ut grundskolan! I bakgrunden
 skymtar pizzeria Chaplin som nu förlorar en del stamkunder.