Svartån i spöregnimage27

Två blöta barn som skular undan det värsta regnet.Sista dagen på Jespers semester skulle vi hitta på nåt kul tillsammans hela familjen. Det blev paddling i Svartån.

Först balanserade Jesper hem två kanoter på biltaket. Det gick bra, men sakta. På fredag morgon packade vi ett par ryggsäckar med lunch, fika och regnkläder och begav oss mot Mullhyttan. Där sjösatte vi kanoterna och paddlade iväg längs Svartån i ett lätt duggregn. Regnet tilltog men det var kul ändå. Vi hade sällskap av en stor rovfågel som vi inte säkert kunde artbestämma, men den visade sig i alla fall flera gånger under de första timmarna.

Mitt på dagen slutade det regna och vi gick i land vid en rätt så rucklig stuga med en utemöbel och grillade våra hamburgare. Vi kunde då skönja lite blå himmel och hoppades på bättre väder till eftermiddagen. En stund hade vi faktiskt sol, men sen blev det både åska och ett riktigt skyfall!

På ett par ställen fick vi dra kanoterna förbi små kraftverk, det var ganska lätt eftersom vi fått med ett hjulpar att rulla dem på. Vi såg inga andra kanotister, och inte mycket folk i övrigt. Däremot många kor och ett par gulliga får som tyckte det var jättekul när vi kom. De sprang ut på bryggan och såg ut som om de hade tänkt hoppa ner i kanoterna och följa med!

Vi paddlade i sju timmar och gick till sist upp vid Hidinge bro där vi avslutade kanotfärden. När vi traskat hem tog Jesper cykeln och trampade i väg till Mullhyttan och hämtade bilen. Nu borde han väl i alla fall inte behöva träna på ett par dar!

Som en summering av dagen kan sägas att vi alla fyra var helnöjda! Det var jättekul att paddla och regnet gjorde det bara lite mer äventyrligt. Men nästa gång vill vi ha lite forsar också!

/Malin

Status och plan för klätterväggen

image26