Elvira är gipsad...från topp till tå! Nä, inte riktigt, men från lår till tå!

Hon och Sarah hade ridit och var på väg tillbaka till stallet. De hade bytt hästar så Elvira red på Åskan. Plötsligt blev Åskan skrämd och rusade rätt in i stallet, där gick han omkull och Elvira ramlade av. Enligt dem som såg det så ramlade hon med huvudet först och sen fastnade ena foten i stigbygeln. Jag och Jesper hade precis kommit hem från jobbet när vi fick ett samtal från Mia, "Er dotter har ramlat av hästen och har väldigt ont i ett ben". Och det stämde ju! Det var bara att lägga henne på ett hästtäcke, försiktigt lasta in henne i skuffen på bilen (ja, vi har en kombi) och åka till akuten. Efter snabbt och bra bemötande av personalen på USÖ konstaterades att det tjockare benet i vänster underben (skenbenet) var brutet.  Nåväl, dagen efter gipsades hela vänsterbenet i alla fall och sen blev hon liggande på sjukhuset i fem dagar.

Nu är hon hemma igen. Hon har legat på soffan uppe några dagar och ätit godis och fått smärtstillande, men nu är det full fart! Hon hoppar omkring på kryckorna och hennes kompisar turas om att ta med henne ut i rullstolen så att hon får titta till hästarna. Åskan klarade sig som tur var med ett skrubbsår och några blåmärken. Tyvärr blev det sista ridturen på Åskan innan han flyttar på lördag, och det var ju sorgligt att det skulle sluta så. Men vi kommer ju att hälsa på honom, så vi får väl hoppas på nån mer liten ridtur i vår.

Visst har hon ont ibland, men jag är glad att det inte blev värre med tanke på att hon landade med huvudet först i betonggolvet. Och nån avancerad ridning blir det väl knappast mer i år, men förhoppningsvis blir hon av med gipset innan jul.

/Malin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback