Sommarrapport

Nu har vi konstaterat att den här sommaren är Elviras värsta hittills. Först blir Shakira halt igen och hon har ingen häst att rida. Vi letar intensivt efter nån att låna, men det är svårt. När det gått några veckor och vi bestämmer oss för att köpa Sambi så är hon halt! Sen beklagar Elvira sig för vår hovslagare och då har de en ponny hon kan få låna :-) Så kommer då Mr Been, en synnerligen pigg och rätt så rund c-ponny. Han är otroligt snäll men ibland läskigt snabb. Karin som äger honom kommer hit och håller ett par ridlektioner för Elvira och det går bättre och bättre. Nu börjar Elvira hoppas på att kunna vara med på nån liten tävling i år i alla fall.

När vi haft Been en vecka ringer Sambis ägare och undrar om Elvira kan tänka sig att ta hem Sambi för att rida igång henne! Javisst! En till är ju bara kul. Plötsligt har hon två hästar. (Förutom Shakira då som är på sommarbete.) Sambi är snäll och söt, men otroligt stoig och sätter igång att brunsta så hon ställer till med kaos bland de stackars valackerna i stallet. När Elvira ska rida så är allting jättefarligt och hon går stora omvägar runt stenar, grenar och boksäverna på dressyrbanan. Rädd är hon nog inte, men man måste ju testa vad Elvira går för. Även Sambis ägare kommer hit och instruerar lite.

Sen blir Elvira tillfrågad om hon kan ta hand om Sarahs ponny Bollman när de är på semester. Absolut! Ju fler hästar desto bättre. Precis innan de ska åka så blir Bollman sparkad och får bara skrittas. Lite trist, men visst...

När vi haft Been två veckor ringer Karin och säger att han måste komma hem. de har inget sällskap till sin gamla valack när stoet ska iväg på betäckning. Och så åker Been hem. Men vi har ju två kvar :-)

I tisdags kom Karin hit med Been och höll hopplektion för Elvira. Hon mådde visserligen inte riktigt bra, ont i magen, svullen hals och ont i huvudet, men hoppa ville hon så klart! Det gick jättebra, förutom när Been rev och fick en bom mellan benen. Han gick ner på framknäna och höll på att gå omkull! Men de kom up på benen igen.

I går mådde Elvira sämre och vi åkte till vårdcentralen för att kolla upp vad det var. Körtelfeber! Vila minst två veckor och absolut ingen ridning! Skräckhistorier blir man ju serverad förstås; sjuk i ett halvår, sprucken mjälte och sjukhusvistelse! Så nu ser det nattsvart ut igen.

Det var det om Elvira och hästarna. Jesper och Albin är i Rörvattnet och fiskar tillsammans med Albins kompis Anton och hans pappa. Kul att de kom iväg. Det är ju bra att nån i familjen kommer till Rörvattnet nån gång i alla fall. Det var läskigt länge sen jag var där...  Jag tror inte de fått särskilt mycket fisk, men förhoppningsvis har de ändå haft några trevliga dagar. Albin tycker nog att sommaren varit rätt så trist hittills. Han har mest badat, spelat WoW och cyklat till Falken och köpt pizza. Fast de har ju faktiskt dragit en internetkabel till ladan också, så när de kommer tillbaka kan ju grabbarna ha ett riktigt LAN-party! Det får ju plats några stycken där ute.

Jesper påbörjade "projekt måla om huset" innan de åkte. Han hann skrapa sydgaveln och grundmåla det vita innan de åkte. Jag har fortsatt lite, men det är mycket man ska hinna. Jag var ju smart när jag sökte jobb i våras och sa att jag inte behövde nån semseter i sommar eftersom vi var i Costa Rica över påsken. Visst fick jag jobbet, men lite ångrar jag mig. Har i alla fall lyckats deala mig till en vecka i augusti. Det har ju varit riktigt fint och varmt några veckor och därmed också extra mycket jobb med hästarna. När det är som finast är det ju också som mest med bromsar. Då tar vi ut hästarna klockan fem! In vid tio och sen ut några timmar på kvällen igen. Och hur kul är det att gå upp fem när man sen ska åka till jobbet klockan åtta. Det är ju knappt att man hinner somna om nåt där emellan, och nån morgonmänniska är jag ju inte. Som tur är så är vi ju två som delar på det, Anette och jag tar varannan dag. Elvira slipper de tidiga mornarna, men får däremot vara beredd att rycka ut på förmiddagen när bromsplågan blir för svår. Fast vissa mornar har hon ju ridit halv sex förstås, och sen ridit en gång till på kvällen...

I dag är jag hemma med Elvira. Ska försöka hinna med lite målning, plocka hallon, plantera perennerna som stått i sina kassar här ute nån vecka, vattna i växthuset, ta hand om hästarna, skruva upp Albins rullgardin, dammsuga och lite sånt också. Men först ska vi till vårdcentralen och ta mer prover.


/MalinVarning för denna apparat!


Igår köpte jag en pryl som skulle användas för att rensa avloppet, det går lite trögt tycker vi. Det är 7,5 meter spiralfjäder i en plasthållare. Man matar ner fjädern i avloppet och vevar så att den snurrar och vispar loss skiten som sitter i röret.

Först rensade jag avloppet till tvättmaskinen, där var det mest stopp. Det gick bra. Det satt en stor propp längst upp nästan. Sen försökte jag få ner den i avloppet under duschen. Det var svårt men jag fick ner den en liten bit. Vet inte om det hjälpte något. Sen var det handfatets tur. Monterade bort hela röret och körde ner fjädern i avloppet. Den tog sig fint förbi alla krökar, så det var bara att mata på. Sen började jag veva. Då lossnar hela fjädern och rutschar snabbt ner i röret! Vad fan!? Vi kan ju inte ha en sjuochenhalv meter lång spiralfjäder i avloppet! Då lär det verkligen bli stopp.

Men lite tur i oturen är det väl ändå att vi inte byggt vårt badrum på undervåningen ännu. För nu får vi bryta upp den väggen och invänta rörmokaren som kommer i morgon (tur också att det fanns en som inte hade semester).


/Malin